en förklaring, en liten förklaring om kärlek

jag ska avsluta bloggandet 2009 med en kärleksförklaring, jag vet inte om den blir lång eller kort. jag vet inte riktigt hur jag ska skriva heller. men jag ska publicera det, för att visa att det är sant. jag ska vara ärlig helt enkelt. det är vackert. oerhört vackert. med ärlighet.

24 november 2008
en vanlig dag, en dag då hilma fyllde 9 och jag fick en pojkvän. får ma en pojkvän, skaffar man sig honom, vinner man.. eller förtjänar? jag vet inte och det hör inte till saken. saken med pojkvännen var att han var Klas. Klas Larsson. det gick relativt fort, från noll till hundra kan man säga, på typ minder än en vecka. sammanfattat. facebook, msn, sms, promenad, min källare, film, kyss, sova över och frågan. den där frågan jag aldrig skulle våga ställa. "är vi tillsammans?" så, den 24 november.

så nu, idag sista dagen på vårt första hela år tillsammans sitter jag och tänker. livet, framförallt kärleken är allt annat än en dans på rosor, saker blir fel, man missförstår, sårar och blir sårar. tårar kan flöda, visst. men förlåt, ett litet ord kan inte få runna tårar att sugas uppp igen, men förlåt kan samla ihop tårarna i hinkar, så man kan vattna med dem. vatten får saker att växa, kärlek att växa. växa ännu, mer och ännu starkare, först då inser man innebörden av JAG ÄLSKAR DIG. efter tårar.

så, dit jag vill komma är hur viktigt det är att ha Klas. jag kan förstå att jag inte alltid är lätt att ha att göra med, då stubinen är kort och jag lätt blir irriterad, men att få höra att man är söt, fast att man tycker att man ser ut som en.... (illa iaf) att få höra att man är duktig, fast att man inte ens.. (ja vad man nu inte klarar av). att få somna bredvid någon som precis innan lampan släckt, sagt, jag vill ha dig. jag tycker om dig. det är underbart. jag är dålig på att visa att jag känner som jag gör. jag ska bättre mig! det är inget nyårs löfte, det är förändring.

jag är kär i Klas, så är det och så ska det förbli!
ett gott nytt 2010

för ungeför 23 timmar sen hade jag mitt sammanbrott. haha! nu bryter jag snart ihop då det är nyår å jag sitter hemma. jippi, jag, pappa, två katter å systrarna, var av en snart utgår. mamma kommer snart. nästa år, i min lägenhet ska 2011 firas! vi kan typ hitta på att nyår är överskattat, eller ska man ta alla chanser till att partaja. jag deppar inte, tycker Klas kan komma hit å skåla med mig sig, för ryktet går att pappa har mosserandevin, det är kanske surt, men det är som sagt nyår. så puss på det. okej, jag ska vara social med dem där uppe. efterrätt??

förövrigt måste jag tillägga att den nya Ica reklamen är helt underbar!!
aldrig förut har en vegetarian köpt så mycket kyckling, allt för att bli lika snygg som Ica-Ulf.sammanbrott

jag älskar tetefonsamtal, långa, oändligt långa tetefonsamtal, som man bli glad av, skrattar, ler, känner hur lyckan sprids i kroppen. jag pratade i telefon i ungefär en timme idag, jag har pratat längre, mycket längre. men idag. åå. stön. SUCK Å STÖN!!!
-vi beräknar att....
en timme tillsammans med en dataröst som beräknade att min tid i kön skulle vara si och så lång. jag dööör!! sen fick jag prata med en kille, från.. ja va han nu va ifrån. inte lät han som mig iaf, vilket iförsig varit ganska konstigt. han sa bara att jag hade gratis internet i tre månadet, schysst att de sagt det fårn början liksom, så jag sluppit tanten i öran. sen kopplade han vidare mig till suport, då internet vägrade att fungera. och det enda suport hade att komma med var att det var driftstörningar i hela Eskilstuna, så det enda han rådde mig att göra var att vänta. tack och ajö. nu är driftstörningen slut, så jag kan nörda vidare. sköönt för på TV var det bara skit. imorgon är det nyårsafton.

jag fick nyss ett mail ifrån studera.nu, vilket gav mig ångest, panik och en puls på 100000000!!! jag var sturket på den kurs jag sökt :O:O gick in och gjorde en sen almänan, när blir den behandlad?? jag skulle tydligen gått in och tackat ja till något senast den 21 december .. typ när var det!!?? jag orkar inte med att allt ska vara så krångligt. det är ännu värre en tele2s datatant. jag har kommit in, klarat allting hittils å ändå måste jag gå in och krångla. tre dagar innan jul. jag va tydligen helt borta, det var i mitten av allt. tänk om det inte löser sig :S vad händer då med min lägen et, mitt bidRaG, min häst. med mig själv helt enkelt. Herre jösses, GUUUUD!! det här måste helt enkelt fixa till sig och det är SNART!! annars blr det socbidrag å hela den biten. åå, jag älskar mitt liv. särskilt min älskade granne som är förälskad i Volvert å deras skrål på högsta volym. jag dör ännu mer och mest kommer jag dö av köldskador. jag känner positiva vibbar

vill bort, till Öland. jag ska flytta dit. byta utbildning, börja i Kalmar, ha Goliat på tomten, ta Klas med mig och älska vid havet istället för vid Eskilstunaån. 
morgonen

tvätten är klar, jag har dammsugut hela lägenheten, vilket inkuluderar bakon datorn. nu bär det snart ut till Goliat. jag ska hinna källsortera också, för sånt måste man göra för att vara rädd om miljön. jag har tre år eller iaf två riktgiga år på global och ämnet i sklan just nu är hållbar utveckling, hållbart lärande. i eftermiddag funderar jag verkligen på att packa ner alla tomtar, jag är trött på dem helt enkelt. känner att jag behöver bryta nu. det räcker med massa män i mitt hem nu. jag ocg Siri behöver slippa undan alla blickar! imorgon är det nyårsafton och jag har inga planer. kanske kommer familjen hit för det ska tydligen vara något på stan.. annas får jag packa ihop mig och katten, sätta mig på tåget och åka hem.

Klas vill vara med på min blogg

om 15 minuter ska jag gå ner till min tvätt igen.
vilket betyder att jag måste gå ut, vilket betyder att jag kommer frysa.dessutom är klockan bara straxt efter åtta,så sängen lockar.
Klas var det


tvätten väntar, så jag får skriva något sen.

kvinnan på konsum!

kallt
efter en lite dryg timmes promenad köpte jag det jag skulle och lite till, så stod jag där vid REAmejeridisken å skulle ta billig laktosfriyoghurt när en kvinna i typ mammas ålder utbrister
- vilket vackert pannband du har.
- Tack!!
- vem har stickat det?
- jag har faktiskt köp det
- åå, vardå? för det är ju skönt att ha något om öronen nu när det är så här kallt ute.
- ja, på Indiska. (Hennes sån, som såg ut att vara några år yngre än mig går då där ifrån)
- då ska jag går dit imorgon, hoppas att de finns kvar!! du förstår min syster stickade ett sånt till mig en gång, fast blomman var något mindre.
- jaha..
det blir tyst, hon fortsätter sen..när jag tagit min yoghurt
- ska du ha den här? (om en burk men typ smaksatt cream fraiche)
- nej, jag vet inte.
- ska du laga mat?
- ja, något ska man ju äta.
- ja, äta måste man ju.

hihi, vilken söt människa!

2009

2009 var ett bra år
det var mitt sista år som tonåring
det var året då jag tog studenten
det var året då jag flyttade hemifrån
det var året jag fick en egen katt
det var året jag började på högskolan
det var året.. okej, året var 2009 och det hände en del gjejer, var sak har sin tid, så därför..

en återblick!

Januari

inleddes på Visholmen, förtsatte med att jag började min sista termin på gymnasiet och avslutades med att vi åkte till Afrika och blev kvar till månadskiftet

Februri
så februari inleddes i Afrika, vi kom hem, Alla hjärtansdag firades Hampus likaså som blev 18 :)

Mars
Pappa fyllde år.. jag kan faktiskt inte komma på något annat som hände, det va skola och utställningen på Mullteum som låg i fokus

April

någon fyllde 19 :) och ansökan till Högskolan skulle vara färdig. Påsk och födelsedag firades på Öland och det var tydligen då vi gjorde klart i hallen.

Maj

slutrycket, utställning, betyg. Julia konfirmerade sig. Jag tog körkort

Juni

fem dagar in i den första sommarmånaden tog vi Studenten!! Dagen efter åkte vi till Öland. Senare samma månade hade mamma sin 50 års fest. 

Juli

Vi var kvar på Öland, korven gick år som som smör i solsken! Julia blev 15 :)Finns otroligt många underbara bilder från i somras, men Goliat i köksdörren, står ganska många.

Augusti
Vi lämnade Öland, åkte på kryssning och jag tog tag i studierna

September

Jag fick huvdet fullt av läroplaner och inlärningsteorier. Klas med syskon fyllde år.  Jag fick ett erbjudande om en lägenhet, vilket jag inte kunde tacka nej till! Skördefesten bjöd på ytterligare lite korv och jag längtade tilbaka till sommaren.

Oktober

jag och Hanna var på Green Day, dagen efter den årliga marknaden :) Lilla Siri flyttade in och så bar det iväg till Eskilstuna

November

Hilma fyllde två siffrigt. Jag hade massor med tentor och vem ville inte bli av med den här månaden?? Gissar också att det var i Novermber vi hade inflyttingsfesten ..

December

där vi nu befinner oss. Lucia. SNÖ!! julafton hemma i Strängnäs.

hittills idag!

duschad och mätt
nu väntar jag på att håret ska torka, då tanken är att jag ska gå ut. det är inte endast en tanke utan ett måste. jag har behov som måste tillgodoses, eller inte behov, begär. begär är rätt ord, äckliga onda röda begär. nog om det.

Goliat var underbar, fast det var väl ingen nyhet.. iaf inte att jag tycker det
alltså knarrande, gnistrande snö i solen är så himla vackert :) och att få galopper i det är ännu bättre. snart är det mörkt ute, så slut på gnistrande snö, nu blir det bara kallt , utan solsken. deprimerande.. därför tänker jag, undetiden då håret torkar ska ett nytt inlägg som ska få sammanfatta 2009 som liter mot sitt slut.

pulka med ALLA killar

igår, gick det inte riktigt som planerat..
datorn, internnet, eller sf-sida hängde sig. fick bara två biljetter så nån bio blev det inte. följt efter vårat pulkaåkande och thaimats ätande, blev det monopolspelande. gästerna fick stå för underhållningen, då spelet var för dyrt för min smak. jag ska skriva att vi halv tio åkte till Ica Maxi, för att det inte fanns något spel hemma hos mig. pulkaåkningen tror jag gick hem, då Hampus iaf sa att jag fick lura med honom fler gånger om vi tog med pulkan. hur som helst så njöt jag. att få vara med dem man verkligen tycker om är så himla underbart, igår med det mina favorit killar plus Goliat, menar kan man begära mer? liksom när Goliat fick vara med. LYCKA!

dessutom införskaffaed jag en kamera :) en rosa, en illrosa liten kamera, åå, sånt är också lycka.

   

det skulle bli fler bilder, men internet vill inte idag. senare kanske.
nu är det Goliat som gäller, sen funderar jag på att städa undan julen, jag är trött på tomtar!

julen i korthet, med fokus på igår

julhelgen är över
paket och mat.. det får räcka som sammanfattning
jag är i Strängnäs nu. tanken var att vi skulle åka till Eskilstuna, så jag skulle komma hem, men så var tydligen inte fallet. kom hem vid staxt efter tion, skottade hela uppfaren, blev svettig, gick in å så sover alla.. vet inte ens om de ska till Eskilstuna.
suck å stön.. isf måsta jag ta tåget hem till Siri :)
jag som hade sett fram emot rea.. ville kolla in en nya kamera, då min tar 100 år på sig och ta ett foto
imorgon blir det pulka åkning, pizza (om Hampus får bestämma och bio.
me and the boys :)
var hos H och J igåroch kollade på Flickan som lekte med elden, så bestämde vi att Luftslottet som sprängdes skulle anklaras på bio.
 hele den grejen igår,va en sån där grej man blir glad av :).  jag satt i soffan på Fafnevägen, så ringde det.
hampus, stod det å jag undrade vad han ville mig, då ha dissat sms:et jag skickat på förmiddagen

-hej
-hej sygging!! var är du?
-hemma, hos mamma å pappa
-men suck på dig. vi skulle ju komma å hämta dig, så skulle du moffa chips å kolla flickan som lekete med elden, men oss..
-jaha..men nu är ju jag redan i Strängnäs.
-ja, så då kan ju du komma när vi är hemma

så så blev det :) att någon tänker på en så där och agerar, ärligt.. det sker. tro jag inte särskillt ofta. jag vet att jag många gånger tänker på folk men inte hör av mig, så blir det de där pinasmma att de hör av sig efter alldeles för lång tid, så skärpning.

ikväll blir det Klas och jag och hockey.
jag jublar (läs ironin)
har en bok som ska läsas, så så social kan jag ju vara,

23 december 2009

God Jul


Gröna faran till Eskilstuna
Frukost med sis hemma hos mig
Bus med pulka, Goliat och Julia
göra sig i ordning
gröna faran hem till Strängnäs
släkten dykr upp
Kalle
julmat
tomte  ??
julklappsutdelning, godis, mys, LIKE ALWAYS
midnattsmässa


dan före dopparedan

hemma i Strängnäs :)
lite julmat å godis nu ska jag å Julia göra stan farlig.. Ip iaf :D
pulkaåkning står på listan
jag har varken, jacka, termosar eller bra skor, men sak samma :)
vi kanske får se tomten på himlen,

puss å God Jul


kära granne, älskade pappa

älskade granne
du är anonym, för jag vet inte exakt var ifrån ljudet kommer
har du replokal i garderoben?
eller tycker du bara om att lyssna på fruktansvärt dålig musik??
gap och skrik, riktigt högt
jag hör det väldigt bra, ska jag säga.

nu är pappis på väg till mig, för att jag ska slippa vara själv imorgon bitti.
puss på det, jag ska packa lite fort nu.

skärpning nu!

jag stängde precis av TV
patetiskt liv, mellan Tv och datorn, men så illa är det inte.
mellan nio och två hos Goliat, lång svettig tur som jag gissar kommer leda till träningsvärk

TV blev avstängd av en anledning
det var Herman Lindström
inget ont om honom, nej inget ont om någon, men jag blir trött, kortsiktigt på kungafamiljen,
men det grundar sig väl i media
stackars kronprinsessan!
ätstöringar på grund av all press
kände att hon inte klarade av att uppfylla det värden runt förväntade av henne
jag dör, okej, inte dör svimmar eller nått
jag förstår, men varför denna uppståndels?
vem han inte kände ångest över alla krav, nu skiljer sig mina från en prinsessas
jag är varken rik, riksskändis eller har fått äta på nobellmiddagen,
men vanliga människor, som jag å övervägande delen av Sveriges befolkning kan också känna press, få tvångstangar efter alla julbord.
nej, man ska inte skämta om varken press eller ätstörningar, det är fruktansvärt
men varför denna uppståndelse, varför en bok?
jaja, jag erkänner. jag är avundsjuk.
punkt slut
men det är överdrivet, det är för mycket
Sverige är en demokrati..?
jag må kanske vara oallmänbildad, men när röstade vi om monarkin?
jag har aldrig hört någon som gått å röstat på kungen,
men nej!!! vad dum jag är, man föds till kung
jag föddes till vanlig
vanlig eller, kung, vanlig eller kung
nästa val vill jag rösta på styrelseskicket, för jag är faktiskt myndig. jag får till och med vara med och bestämma, bara en sån sak!
okej, ja, jag vet, monarkin i Sverige är utan makt, helt utan makt. men den kostar pengar. okej, de gör en del bra grjejer.. men..
Roland sa 98 miljoner varje år, rätt mycket pengar faktiskt och så finns det dem i Sverig som inte har tak över huvudet, som får sova på en offentlig toalett i natt (dagen innan julafton) kanske inte ens får sova alls, somnar de på tunnelbanan fryser de ihjäl.
Världen må vara orättvis, men att det i välfärden Sverige ska vara det, tycker jag är oacceptabelt

morgon stund har guld i mun

visst heter det så..
särskillt när läppen sen ut som om den gått en runda i boxning
munsår
det butar, svider, kliar och värker
just nu tycker jag synd om mig själv!!


älskade föräldrar

pappa ringde mig
mamma ville prata sen
sånt blir man glad av

skryt, nej tack!


jag förundras av en sak
Statiols nya reklamer om att det bara serverar rättvisemärktkaffe
Coolt va, imponerande!
nej, inte alls.
det borde vara en självklarhet
varför ska det alltid bli uppståndelse så fort någon gör något bra?
ekologiskt, rättvisemärkt, hit å dit
det är ju de stora kedjorna som gör skillnad, de skulle inte skryta utan tala om
All that I'm after is a life full of laughter
As long as I'm laughing with you


Daughtry, life after you

underbar

tisdag eftermiddag

fem kommerntarer, måste vara rekord ;)
ja, eftersom jag inte försörjer mig på det här

jag ska baka nu, det är snart jul och jag vill ha lite med mig hem till Strängnäs
först ska jag duscha
själv ikväll också, tråkigt
men saker och ting blir inte alltid som det är tänkt
men om jag ska bli klr måste jag sätta igång.


Gamla bilder

jag har hittat en skiva, en skiva med bilder ifrån 2004, vilket jag njuter av!
exempel finns på bdb.
mormor fanns då, inte morfar
men mormor och morfar hör ihop,

det är sjukt vad man kan sakna någon
nu finns bara en sten, en sten med namn på
ingen Volvo som tutar och blinkar
ingen som tappar bort glasögonen, när de sitter på huvudet
inga mormors köttbullar (så jag kan lika gärna förtsätta att vara vegetarian)
ingen glass på macken
ingen Engelskapark på våren
inget hjulhuset på sommaren
det jag saknar allra mest är trenolltreetttvå eller treeeenoolltreeeeeeetttvååå
vem svarade i telefonen, mormor va snabb, morfar långsam
vem skulle man få prata med?
eller när vi kom med bussen :)
sov kvar, lekte i lekstugan, eller ännu bättre städade i lekstugan
den gula lilla stugan med nyckel
å gräslöken
haha, vilken doft
fika på terassen, under tak, utan tak


jag vill ha mormor och morfar nu
på julafton
fira nyår med dem, med morfars fina hattar :D

saknad och längtan, efter något som är omöjligt att komma tillbaka till
men drömma är allt man kan göraMexicanskt

Hanna igår :D
lilljul, kan vi kalla det
Mexicans lilljul, då det bjöds på tacos
jag fick en biljett till Disney on Ice
vilken grej! längtar redan
jag hade varit oorginell och slagt till med ett par tofflor och en bodylotion som doftade kanel och vanlij

nu börjar dock klockan dra ihop sig, det får bli 80 minuter på bussen
bara jag inte kräks!

en bil, någon?

nu är jag behov av en bil
eller ännu bättre en chaufför
min magen gör jätteont
jag mår illa
huudet sprängs om några sekunder
och det känns som om jag håller på å få feber

det värsta är att må illa, men det är inte allt
jag skulle ju kunna bädda ner mig i soffan, sittat där och tycka synd om mig själv, men så är inte fallet
jag har lovat att ta in hästar ikväll,
vilket betyder 40 minuter dit å 40 minuter hem på en buss
ta in hästarna utan orkt, mocka å allt vad som hör till
jag kommer dö
bokstavligen säcka ihop i en snödriva.

...

betydelse
skit samma
man skulle ge upp allt
se om det hände något

imorgon blir det Hanna, jag saknar henne
nu ska jag gå ut.
frysa ihjäl
men det är faktiskt lördag och jag är godissugen, det är extrapris på Godisland
vilket säger det mesta


tentaresultat, ridtur och oisolerade fönster

lördag
det borde, helt ärligt vara förbjudet att vara själv på lördagar
hej, det suuuger
jag är för trött för å ta tag i nästa exa, även om det vore rätt skönt 
men,  nej jag har jullov
kul å fira jullov solo
jag å en sovande katt i en lägenhet med oisolerade fönster
det är kallt
jag kan ju skryta lite med min VG-tenta,
för att, ja för att det är kul att få ett VG
VG på hägskolan är som ett MVG, men i slutet spelar G eller VG ingen roll
huvudsaken är tt man klarar sig

det är verkligen kallt, vinter å snö ute
ÄLSKA
långtur med Goliat idag
så långt att vi fick vända för att jag inte visste var vi var
haha
sen var det rimfrost på hela Goliat
sånt mår man bra av, när annat inte är som det borde


fredagen den 18 dec.

tillsammans med Hampus

en julsaga

Goliat

lasange och Afrika bilder


livskvalité

i väntan på Hampus
sista grejen med Exa 2,
skriva ut och fixa det lilla sista
sen blir det Goliat, mat och bio
få se vad vi ska se på..
Avatar, 2012  eller Luftslottet som sprängdes
är vad Rio bjuder på ikväll

igår kom jag på en sak
jag är ingen fattig student
jag är student med häst
det är inte samma sak att ha ont om pengar, det är att ha livskvalité
vilket jag inte skulle byta bort


en vecka till JUL!!!


gammal bild, gammal häst, gammla minnen.
Gabriella <3

kallt
säker 10 minus ute
inne är det typ samma, jag fryser

idag blev det nyfrisyr på Goliat :)
kort å inget svart som sticker upp, stilrent till jul
hovslagaren kommer på tisdag, så då blir det snyggskor lagom till jul.
vinterkänger passar kanske bättre
jag går i converse :D

heldag i skolan = trött
sen film efter lunch vilket är ännu mer likamed trött
vi var nog fler som satt och nickade
och Lennarts föreläsning om historiens gång, vad gäller ekonomi och samhälle var mer än grädden på moset
(ännu tröttare)
dock var Oves lek med ballonger lite mer upplyftande,
det är seriöst att plugga på högskola (:


böcker

JAG DÖÖR PÅ KURSLITTERATUR
eller iaf på Läraryrkets många ansikten
nu vill jag bara att det ska bli jul, då de sista julklappana är inslagna,
wiie :)

ikväll blir det House of wax
jag har sett den förut.. hos Ketchup tror jag
Haha, rädda tonårskillar and me
undra hur många b-filmer vi såg??

orkar inte läsa
måste läsa
ångest

MINNEN

idag fick jag nog någon form av fjällenfeber när jag å Klas va ute med Goliat, därför lite gobitarmitt första åk, mellan staketet
ramla i liften, genom meterdjup snö och ner för backen, ALLA stod och väntade
första morgonen.. Julia :P
vantarna, som va som snöbollar
Julia och Amandas semlor
det jätteroliga (ironi) spelet med glasögonen
strömavbrottet, Ha!!
varmvattnet som tog slut :D:D
renarna, då vi var TURISTER

i väntan på bussen, morgondagens planer

trööööt
jag vill duscha å lägga mig
har ont i huvudet
å är trött i kroppen

dumma buss
den kom aldrig
vi fick vänta ända till tjugo över åtta
mer än en timme
kallt, blött och snöigt
men jag ska inte klaga, de va lite skoj

ledig imorgon, skönt!
jag ska börja med Exa 3 (som heter Exa 2  i Södertälje) 
bara skriva, f
ör det är endast tre böcker på litteraturlistan, inklusive läroplanen
3 Hp
lär bli mycket babbel och, ja..
det tycker jag om
 

SNÖÖÖÖÖÖÖÖÖ

på riktigt, det snöar jättemassor just nu
vräker ner vita små flingar från himlen
lycka, lycka, lycka
jag ska försöka skriva färdigt min Exa 2
som i Södertälje heter Exa 1 å vår Exa 3 är deras Exa 2
egentligen jätte ovisentligt, men kul va det då!!
- vadå.. har vi en Exa 3..
- eller, ja, då heter vår Exa 2 Exa 15
strunt i det, det av ändå bara kul då.
virriga vuxna, Ha!

börjar 13.15, Historyline?
vad innebär det..
hunnit med ett besök hos kommunen
kort sagt, lev slut på allt du har
ät bröt å vatten å hoppas att du vinner på lotteri
(om man nu har pengar att köpa lotter)
det suger, rent ut sagt
men va ska man göra?
 
snart jul å jag har klappa kvar, tre stycken
PANIK!!film, hållbart lärande och Lucia

män som hatar kvinnor, står det på dagordningen
armen gör fortfarande ont
sen i lördags, dock tror jag att det inlägget blev publiserat nu ...
det snöar ut, snart vitt, enligt mamma ska det snöa imorn och på onsdag
kanske, kanske en vit jul!!

så har jag sagt upp stallplatsen, det blir flytt till Närsjö, så jag kan cykla :)
dock hatar jag att säga upp mig, eller överhuvudtaget tala om saker som blir negativt för andra.
men that's life.. som pappa sa.

riktigt intressant föreläsng om hållbar utveckling idag
visst att jag har det i ryggmärien, men det tilltalat mig :)
inspirerar

filmtajm.

kort om helgen kan jag ju säga att jag saknar att vara med å sjunga i kyrkan
Hilma å massa andra tärnor va urgulliga
Hampus å blåsorkesterna är alltid lika kul att lyssna på, pampigt!
Amanda var superduktig
Strängnäs Lucia i Ugglanspark, jag vet inte. för å vara på deras sida. var det kanske svårt att sjunga ute, kallt å blåsigt


tredje advent

hemvisit
vilket betydde barnvakt,
skjutsa föräldrar till dansbandskampen
diska efter middagen igår och fixa frukost till alla
hemma, helt enkelt

när Julia fått på sig kläder å frukost i magen ska vi gå ner på stan

min arm gör ont!!
allt är älgens fel
Goliats värsta skräck!
det ledde till hjärlklappning, tvärvändning och en matte i backen
armen är svullen och värker
 

lycka :)

Idolhysterin har lagt sig
Erik vann
äh, en sen då, jag har ändå inte sett nnågot avsnitt.. inte ett helt iaf
trots det, de där nervösa pirret i magen när de ska säga vem som vann
va fåning jag är

igår, så skulle jag skriva om en sak som slog mig nu
visserligen en sak som jag tar upp ibland, men igår var det så uppenbart
vi var hos Goliat, sent eftersom det var VFU-seminarium på Eskil
va ute straxt innan sex, bussen går hem 19.15
men jag hann rida 30 minuter intensivt på banan
galoppen gick toppen
traven var underbar
de små övingarna gick som på räls
UNDERBART
känslan av att stämma ihop med någon till 100% är obeskrivlig
tröttheten och huvudvärken var bortblåst
jag satt av med en lyckokänsla alla borde få uppleva
och då, till vad jag skulle komma till, uppenbarelsen

-student?
-visst.
-lånade pengar?
-ja, jag vet.
men det är inte pengar, det går inte att mäta i tabeller och diagram, i statistik om ekomomi
-nej, nej, nej!!
det är Goliat, det är lösningen på mitt liv
det är allt

Vygotskij!!

"Beteckningen 'mig' omfattar subjeket för alla de fysiska handlingar och psykiska processer som inte initieras eller utförs av jaget. Beteckningen'jag' omfattar alla de fysiska handlingar och psykiska processer som är medvetna"

Vygotskij i praktiken - bland plugghästar och fusklapper (S. 121)

jag gillar det, citatet
jag pluggar
å det är kul att gilla vad man läser
pedagogik är rätt flummigt
mig å jag
isf är mig insidan och jaget utsidan

so long!

hit å dit

åt två håll
kan jag få en uppenbarelse, tack!

.


ute på hal is
gå inte för lång
du kan halka
göra dig illa
bli blöt
slå i huvudet
ändå lockar det..
isen villl att man ska gå på det
äh! det finns ändå ingen is, ingen snö å inga minusgrade
jag gör som igår, går upp pluggar äter frukost och knallar iväg till skolan

effiktivitet är för andra

2½ timmar
jag har inte åstakommit så mycet
kunde varit mycket mer effektiv
nu börjar jag bli lite hungrig
frukost kanske.. eller ska vi kalla det brunch?
Klas sover fortfarande.
jag vill ut å gå innan skolan också
13.15
till dess ska jag nog hinna

morgonstund har guld i mun

igår bestämde jag mig för att vara duktig idag
ställde klockan på 0705 vilket är tidigt om man inte börjar förän 1315
jag bestämde mig för att plugga, så jag kan sova framför Tven i kväll..
sova, trött.. jag är inne i en trötthetsperiod
det är helt sjukt, så fort jag sätter mig i soffan somnar jag
sova,visst i sin enkelhet, men det stör mig. jag gillar inte att vara trött
jag har aldrig varit så här trött förut
börjar jag bli gammal..
plugga var det som skulle åstakommas
EXA 2 väntar på word, Vygotskij på att bli läst..
sängen lockar

mellanslag

färdigskrivetföridag
utanmellanslagblirdetmanskriveroläsbart
oförstårligt
detärsommedtankar
deförstårmanintealltid
varförärdetså
jaglyssnarpåwestlifedetförstårman
känslor
dockförstårjagintevemsomsjungerwhataboutnow
westlifeellerddaughtry
klurigtdedär
sovgott

globala tankar

jag har haft ont i magen sen jag kom från skolan
den roliga dagen i skolan med golbalvibbar
gapminder.org
haha, jag kunde inte låta bli att tänka på Daniel, jag tror att han var den som visade sidan först
sen blev det en hit bland våra kära globallärare
allt fanns på gapminder
de kunde heller inte ungå ordet hållbar utveckling
och att gå igenom millenniemålen
åå, det älskade projektarbetet dök upp i huvudet x)
snacka om repetition
vad gällde hållbar utveckling tänkte jag på Eva, på hur hon vände och vred på världsreligionerna för att hitta stöd till hållbar utveckling i dem
Eva lyckades,
jag vet inte om föreläsaren idag gjorde det
det gick i 120 från kvart över ett till klockan tre.
jag blev trött i öronen å saknade Evas lugna röst

på lördag blir det, om allt går som tänkt, en tripp till den stora huvudstaden med Lillasyster
ser fram emot det. Bara Julia och jag :D
den 20 blir det julmat i Uppsala
mysigt
den 5 januari blir det Uppsala igen
Hanna blir 21 :)
jag gillar att ha mycket att göra

idag kom jag på att jag saknar min cykel
Julia, kom hit med den!


tillbaka till bänken, med pappas lasange, julklappar och drömmen

take a look through my eyes
everything changes
Phil Collins

middag i Strängnäs
pappas lasange
tåget hem
EXA skrivning på G

idag blev det julklappar
jag har Zoois, Julia och Klas kvar
idéer någon??

imorgon är det vanlig skola.
föreläsning vill säga
om hållbartlärande
jag kommer få Globalvibbar

jag köpte en julklapp idag, eller egentligen har jag flera sånna som ska ges bort
böcker
tänk att få skriva en egen bok,
få den publiserad
det är en dröm jag har
åå, vad kul det skulle vara.
skriver man en sida om dagen, blir det 365 sidor
365 A4 sidor
en tjock pocket ;)
kanske att man ska försöka, ha det som nyårs löfte.
att få ihop en bok :D
undra vad jag skulle döpa den till
hur jag skulle skriva den
korekt?
talspråk...
men min egna stil, som min novell
Vilken faktiskt blev publiserad i ett projektarbete
för jag har eldat upp dig
så hette den
men det är inte nyår än, så jag får grunna på saken

so long!


sova ska man göra på natten!party hela natten
samma låt
grannar
suck å stön
vi vaknade allihopa
Granfejden nästa!

Julias julhelg i Eskilstuna

jul med Julia
Klas spelar Tv-spel
Julia pluggar
jag är äkta dartanörd!!

imorgon ska det inhandlas julklappar
idag har det kokas knäck
gräddats peppisar och lussisar
jag brände en sats ischoklad
(pinsamt)
det blev också en godislimpa och glögggodis
jag är trött i ryggen av allt stående

den stora frågan är vem som ska äta upp allt, jag å Klas kommer kräkas på det ;)
nej, social ska man kanske vara.

julkänslan,

jag saknar faktiskt den
trots att alla tomtar är framme
att jag ätit mängder av pepparkakor
att det är minusgrader ute
att vi har ätit lite julmat
att vi pysslat
värm Jlias lussebullar i micron
det är snön, det måste vara snön
vad är snön??
ge den till mig, snälla
december 2005, då var det SNÖ
snön kom den 1 december, det kommer jag aldrig glömma
det var AIDS-dagen och vi hade varit i kyrkan
tog det tre timmar att gå hem?
Gud, va roligt vi hade!!
då hade jag julkänslor
en sprudlande glädje i kroppen
så vill jag känna nu också
15 år
i nian

saker och ting förändras
till det bättre
till det sämre
minnet av den första december finns kvar
för det var så mycket jul!


tidigt uppe, tidigt ute

uppe för tidigt
jag kunde, men min otroliga snabbhet imorse legat kvar 15 minuter.. minst
slöseri, med tid.
kom in på mailen igår, det var inge viktigt, men däremot nu, för typ nån minut sen bara
VG på mattetentan
åå, vad duktig jag känner mig
om dess svårighetsgrad, behöver vi inte diskutera
VG är ett VG och ett VG på högskolan är ännumer ett V och ett G
välgodkänt

idag blir det praktik hela dagen
lång lunch, så ska försöka komma iväg å handla
Julia dyker upp imorgon eftermiddag
vi ska ha julstuga :D
bakning
knäckkokning
godis
pyssel
shopping
jag ska försöka få iväg julkorten också
läängtar

en kvart kvar tills jag ska bege mig


TORSDAG

jag kommer inte in på hotmail!!!
har nio mail som väntar på att bli lästa.
tänk om det är något från skolan!!

imorse fick jag för mig att det var onsdag
konstig känsla

det är minusgrader, fruset i hagen :)
sånt blir man lycklig av

nu ska det lagas någon mat
sen pluggas
skriva om VFU och läsa, läsa, läsa

första december

det är film på sexan
en film om plåtmonster
jag gillar inte plåtmonster
så jag ska plugga
har just insett att jag har två böcker som ska läsas ut
sånt gillar jag, nästan..
jag gillar hur som helst böcker mer än plåtmonster
å att jag dessutom har kanelkaka som vill bli uppäten gillar jag ännu mer
lite glögg till det
för nu är det december
men jag har ingen adventskalender :O

RSS 2.0